Waarom je telefoon steeds vastloopt

Waarom loopt mijn telefoon steeds vast

Mijn telefoon loopt vast

Het overkomt ons allemaal weleens: je bent bezig op je telefoon, maar op een of andere manier lijkt deze je verzoeken niet te begrijpen. Je drukt op een knop, maar je telefoon loopt vast. Of je telefoon reageert met vertraging, terwijl jij, ongeduldig als je bent, al toen andere opties had geprobeerd te klikken en nu worden die opdrachten allemaal achtereen uitgevoerd. Zo bel je ongewild met je schoonmoeder en dat is natuurlijk de grens; er moet iets gebeuren…

Eerste storingsreactie

Je telefoon loopt vast. We zoeken vaak gelijk naar een oplossing: Opnieuw opstarten, batterij eruit en erin. In veel gevallen lost dit het probleem op, maar niet altijd. Je moet je smartphone zien als een computer en die hebben soms een reboot nodig, ook je laptop of desktop moiet echt wel een keer opnieuw opstarten en dus ook je telefoon. een harde reset kan dan een oplossing bieden waardoor je hele systeem reboot als het ware. Yes, je hebt het weer opgelost… voor deze keer, maar wat veroorzaakt het probleem? En is het te voorkomen?

Zo werkt je lichaam

Elk verzoek dat je door je telefoon, voor velen een extra ledemaat, laat uitvoeren wordt naar de hardware gestuurd om deze de instructie uit te laten voeren. Het kan echter voorkomen dat er een te grote instructie verstuurd wordt, te veel instructies of een instructie die je telefoon niet begrijpt. Bijvoorbeeld als je een app gebruikt die niet geschikt is voor het door jou gebruikte model of een app die is verouderd. Dan gaat het even mis. Je telefoon loopt vast.

help, mijn telefoon loopt vast

Het meest irritante dat je kan overkomen is wanneer je telefoon niet meer reageert op je suggesties.

Zeker met de grote hoeveelheid en verscheidenheid aan taken die we uitvoeren geven de we hardware een uitdaging. Je hardware heeft tijd nodig om elk verzoek uit te voeren en wordt traag, of komt in een ‘loop’ terecht waardoor deze vastloopt.  Hierbij heb je veel apps op de achetgrond draaien die allemaal opdrachten uitvoeren om bijvoorbeeld gegevens op te halen, een berekening te maken, gebruik maken van de smartphone functionaliteiten als pushberichten etc. Ken je zo een DDOS aanval waarin een systeem wordt platgelegd door mailbombardementen? De server krijgt te veel verzoeken te verwerken en crasht. In het klein werkt het met je telefoon ook zo. Je telfoon loopt vast.

Wat kun je doen?

Je kunt je telefoon helpen door zo nu en dan de cache op te schonen, niet te veel informatie op te slaan op het intern geheugen, en oude apps en documenten eens te verwijderen. Het blijkt dat iedereen wel een aantal apps op zijn telefoon heeft staan die niet meer geschikt of verouderd zijn voor het toestel waarop ze geïnstalleerd zijn.  In een volgend artikel zal ik nog eens concreter wat tips aanreiken want er zijn echt heel veel dingen die mensen standaard fout of gewoon beter zouden kunnen doen en het is echt zo ingewikkeld allemaal niet. Mocht je daar niet op kunnen wachten. Kom dan eens langs. We helpen je graag met het oplossen van jouw probleem.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *